BAHAN A
1 cwn gula pasir
1 cwn serbuk koko
1 cwn air
BAHAN B
250 gm mentega
250 gm gula kastor
250 gm tepung kek self-raising blue key
7 biji telur
1 sudu teh esen vanila
Topping :
150 gm coklat masakan
90 gm krim segar
30 gm mentega
15 gm madu
Cara-caranya :
1: Masak bahan A di atas api yang sederhana sehingga cair. Tapiskan.
2: Pukul mentega bersama gula kastor sehingga sebati.
3: Masukkan telur sebiji demi sebiji. Masukkan esen vanila.
4: Masukkan tepung kek beselang seli dengan bahan A yang telah dicair dan di tapis tadi.
5: Kacau sebati.
6: Untuk topping, masukkan semua bahan ke dalam periuk dan masak cara stim (double boiler)sehingga cair dan licin.
7: Tuang di atas dan di tepi kek yang telah siap dibakar
hasilnya...
>> TrUeLy fRoM MiS MeSsY.. (^_^)
No comments:
Post a Comment