BLOGGER TEMPLATES - TWITTER BACKGROUNDS »
.dis blog is all ab0ut my *favourate* f0od.
.time to cook! lets g0!.
..

♥ since 4 jan 2010 ♥

web counter

Monday, January 4, 2010

kek chocolate..


BAHAN A
1 cwn gula pasir
1 cwn serbuk koko
1 cwn air


BAHAN B

250 gm mentega
250 gm gula kastor
250 gm tepung kek self-raising blue key
7 biji telur
1 sudu teh esen vanila



Topping :
150 gm coklat masakan
90 gm krim segar
30 gm mentega
15 gm madu



Cara-caranya :
1: Masak bahan A di atas api yang sederhana sehingga cair. Tapiskan.
2: Pukul mentega bersama gula kastor sehingga sebati.
3: Masukkan telur sebiji demi sebiji. Masukkan esen vanila.
4: Masukkan tepung kek beselang seli dengan bahan A yang telah dicair dan di tapis tadi.
5: Kacau sebati.
6: Untuk topping, masukkan semua bahan ke dalam periuk dan masak cara stim (double boiler)sehingga cair dan licin.
7: Tuang di atas dan di tepi kek yang telah siap dibakar



hasilnya...




slamat mencuba yewp..



>> TrUeLy fRoM MiS MeSsY.. (^_^)

No comments: