BAHAN-BAHAN ( 4 Org makan )
3 jantung jagung (hiris ambil isinya sahaja)
10 ulas durian
1/2 cawan sagu (rendam dahalu serlama 1 jam)
1 ketul gula 'Gherek'
Garam dan gula putih secukup rasa
1 biji santan kelapa
3 gelas air
2 helai daun pandan (simpulkan)
10 ulas durian
1/2 cawan sagu (rendam dahalu serlama 1 jam)
1 ketul gula 'Gherek'
Garam dan gula putih secukup rasa
1 biji santan kelapa
3 gelas air
2 helai daun pandan (simpulkan)
CARA UNTUK MASAK:
1: Masukkan jagung, gula 'gherek', garam, gula putih, santan, air dan daun pandan ke dalam periuk.Jerang di atas api kecil hingga mendidih.
2: Masukkan sagu.Biarkan ianya kembang.Masukan pula isi durian.Masak hingga sedikit pekat.Siap utk dihidang.
simple jew kan, so slamt mencuba yewp!!! >_<
>> gula ' gherek' : gula merah..
>> truely fr0m meSsy.. (^_^)
No comments:
Post a Comment